Hoppa till huvudinnehåll

Vårruset 18 maj 2020

Diarienummer
AKTNR 10414-25386

VÅRRUSET 2020 INSTÄLLT

DATUM 27 MARS 2020 | PÅ GRUND AV CORONAUTBROTTET STÄLLS VÅRRUSET IN
Vi har idag tvingats ta det mycket tuffa och ledsamma beslutet att på grund av det rådande läget med coronautbrottet och det tills vidare gällande förbudet mot allmänna sammankomster, ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

Vårruset är världens största motionsserie för kvinnor och samlar årligen 85 000 deltagare på 20 orter över hela landet. Det är en komplex turné att genomföra och både från den centrala organisationen och hos arrangörsföreningarna ute i landet, har det lagts ner mycket jobb och för att planera och marknadsföra evenemangen. Beställningar har gjorts, material har producerats och kostnader har till stor del redan tagits för att vara så redo som möjligt inför turnén.

Den ideella idrottsrörelsen står, likt många andra branscher, inför sitt kanske största hot någonsin. Föreningar runt om i landet är beroende av intäkter från evenemang för att kunna bedriva verksamhet för barn, unga och elit. Utan dessa evenemang skulle idrottsrörelsen som vi känner den inte kunna överleva. Vårruset är en viktigt, ja i många fall den viktigaste, intäktskällan för de ideella arrangörsföreningarna under hela året.
Vi har gjort allt i vår makt för att hitta lösningar och vrida och vända på problemet. Tittat på möjligheter till att flytta evenemangen, genomföra dem på annat sätt. Men till slut var vi tvungna att ta beslutet att helt ställa in årets turné. För första gången sedan 1989 kommer Vårruset inte arrangeras.

I våra allmänna villkor för deltagande vid våra evenemang beskrivs att vi som arrangörer inte har någon skyldighet att ersätta deltagarna om loppet ställs in på grund av en händelse utanför vår kontroll eller för deltagarnas säkerhet. Vårt allra största fokus för tillfället är att säkra att det överhuvudtaget kan bli en Vårruset-turné 2021. Det vi kan lova är att vi som arrangörer aldrig någonsin kommer att försöka sko oss på situationen, och att den dag vi vet om vi får del av de stödpaket som nu planeras till både ideella verksamheter och näringslivet, kommer dessa medel användas för att på ett eller annat sätt kompensera er deltagare. Vi ber om förståelse för att vi just nu inte kan säga något mer.

Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att just ni anmält er till Vårruset och att ni därmed valt att stötta den svenska idrottsrörelsen. Det stödet behövs. Det är bara med det i ryggen vi kan komma tillbaka starkare och bättre. Vi lovar, Vårruset 2021 kommer att bli vårt stora tack till er!

Med vänliga hälsningar,

Daniel Almgren

VD för Marathongruppen, arrangör av Vårruset-turnén.

 
 
Vårens trevligaste motionslopp bara för tjejer. För otränade och tränade, för dig som gillar att gå och för dig som älskar att springa. Detta lopp passar dig och alla dina kollegor och innehåller mycket som gör att man mår bra. Nytt för i år är att du även kan välja 2,5 km. Men oavsett om du väljer 2,5 km eller 5 km så får njuta av i vacker utomhusmiljö, positiv stämning. Avsluta kvällen med tjejerna på jobbet med picknick i kvällssolen. 

Kort om Vårruset

Vårruset är ett 5 km långt motionslopp bara för tjejer. Loppet genomförs på 21 olika platser i landet och  i Stockholm genomförs loppet den 18 och 19 maj i  parkområdet vid Fiskartorpet/Stora skuggan.  RSIFs medlemmar kan anmäla sig till den 18 maj. Start och mål ligger vid universitetsområdet Frescati. Du kan välja mellan tidtagning eller Fun Run (utan tidtagning )och göra individuell- eller en laganmälan. Vid laganmälan ingår en picknick-kasse som laget får dela på efter genomfört lopp. Ett lag består av 6 deltagare.
 

RSIFs tält finns bland företagstälten - välkommen

RSIF finns på plats med eget tält och funktionärer. Här kan du som anställd i Region Stockholm lämna in din väska, ta en fika och samla laget efter loppet gemensam picknick. Bättre än så här kan man inte avsluta en arbetsdag med kollegorna – fysisk aktivitet, frisk luft, glädje och gemenskap. 
 

Banan

Vårrusets bana går på Norra Djurgården med start (se karta) och mål alldeles nära Stora Skuggan och Stockholms universitet. Den absolut största delen av banan går på asfaltsväg, men du får springa en kortare sträcka på grus och cirka 300 meter på gräs under banans första kilometer. Banan är relativt flack och lättsprungen även om några kortare backar förekommer här och där. På några ställen längs banan finns orkestrar som bidrar med pepp och skön musik så att du ska ha kul och känna dig stark under loppet.
 

Information & Anmälan

 

När: 18 maj för anmälan genom RSIF

Var: Norra Djurgården

För vem: medlemmar i en RSIF-ansluten förening

Hitta din förening och bli medlem

RSIFs pris:  235 kronor för Fun Rum, 285 kronor för tidtagning

Vårruset 18 maj  - anmäl dig här

RSIF anmälan gäller den 18 maj och då finns vi även på plats med tält.
Tältet är den perfekta platsen för dig och ditt lag att samlas vid. Lämna i din väska, ta en fika och mys med oss efter genomfört lopp.

 

www.varruset.se

Frågor

asa.michaelsson@sll.se, 08-123 190 72, 070-484 83 87

2020-05-28