Hoppa till huvudinnehåll

Utveckla föreningsarbete

Diarienummer
AKTNR 11291-18353

Här finns tips, information och länkar om hur du kan inspireras och utveckla er förening och styrelsen mer.

Handböcker och filmer på nätet om föreningsarbete

SISU idrottsböcker har en serie skrifter till rimligt pris om hur man driver en förening. Vill du bläddra på dem och se hur de ser ut kan du först ta kontakt med oss på SLIF kansliet och komma förbi för en kopp kaffe, vi har ett flertal av dem för egen användning. SISU har också en serie youtube-filmer om föreningsarbetet se exempel här alternativt kan du på Youtube söka Sverok som också har många filmer om/med föreningskunskap. Alternativ tar ni kontakt med SLIF-kansliet så kan vi ordna en egen kurs för er lokala SLIF-förening.

Föreningens kommunikation

Det är ofta självklart för de som är mest aktiva i föreningen vad som är på gång. Vem som kan bli medlem. För medlemmar och kollegor är det alls inte självklart och glöms lätt bort. Därför är kommunikationen oerhört viktig. Tala om hur kul det är! Se till att ni har rätt information på denna (SLIF:s) hemsida. Olika föreningar har helt olika förutsättningar. Hur kan ni nå ut i er förening och när? Gör en kommunikationsplan. Du kan ladda ned lite tips här:


Exempel på folder

Capio Maria IF har gjort en snygg och enkel folder med information om föreningen som kan delas ut till medlemmar och blivande medlemmar. Använd den gärna som exempel och anpassa till er förening. SLIF-kansliet hjälper gärna till med layout och utskrift om ni behöver.

2015-10-09