Hoppa till huvudinnehåll

Preliminärt program

Dag 1

Avresa med båt från Nynäshamn före lunch. Efter ankomst Visby med lokalbussen till Ire, 3 mil norrut. Inkvartering vandrarhemmet i Ireviken, nere vid havet. Utforska omgivningarna. Middagsbuffé med solnedgång i havet (?)

Dag 2

Tidig frukost och gör din egen matsäck. Vandra hela dagen utefter stränderna och uppe på klintarna i Hall-Hangvar- naturreservat. 16 km/6 timmar. Picknicklunch. Återfärd från Halls fiskeläge.  För den som vill göra en riktigt rejäl vandring finns möjlighet kan gå vidare till Kappelshamn och åka buss därifrån. För den som vill gå kortare finns möjlighet att göra en kortare rundtur utefter stränderna och genom naturreservatet. Middag på strandrestaurangen i Ire.

Dag 3

Frukost och matsäcksberedning. Vandra söderut utefter stranden ner till Lickershamn och Gotlands största rauk, Jungfrun. Åter till fots till Ire uppe i den fina skogen på klinten. 15 km med goda möjligheter att korta av. Sen eftermiddag buss åter till Visby. Vandrarhem. Middag som vi tillagar tillsammans. Möjlighet att istället äta middag i stan på egen bekostnad.

Dag 4

Efter frukost med morgonbussen till Klintehamn. Båt till Stora Karlsö. Vid ankomst guidning och besök vid fågelklipporna. Picknicklunch.  Övernattning på vandrarhemmet nere i hamnen eller i nästa vik, Hien. 3-rätters middag på restaurangen. Egna strövtåg på ön med solnedgång i havet (?).

Dag 5

Efter frukost tid för eget utforskande av ön eller besök på det lilla museet. 10.30 båt tillbaks till Klintehamn och buss vidare till Visby. Sen eftermiddag går färjan mot fastlandet med ankomst Nynäshamn vid 19-tiden. Olika tider för de olika resorna. 

OBS! Rummen på Stora Karlsö varierar ganska mycket. I några få ingår även lakan i logiavgiften.

Vissa mindre skillnader på programmet kan förekomma på de olika avgångarna. På avgången den 2 juni kommer den andra natten tillbringas på ett annat vandrarhem i närheten. I övrigt ingen större skillnad.

Skriv ut programmet som pdf: