Hoppa till huvudinnehåll

Lidingöloppet

Diarienummer
AKTNR 11351-20618
Lidingöloppet
Lidingöloppet - världens största terränglopp - som lever upp till förväntningarna. Ett lopp på mjukt underlag men med hårda backar. Ett lopp att var ödmjuk inför och som kräver hård träning. Helt enkelt ett väldigt trevligt lopp för alla som älskar att springa och utmana sig själv.

SLIF kommer inte att subventionera Lidingöloppet 2017

 

Ända sedan det första loppet 1965 har Lidingöloppet motiverat gamla som unga att gå, lunka, jogga och springa. Lidingöloppet är utan tvekan en stor utmaning för de flesta oavsett vilken distans man springer. Utmaningen ser däremot olika ut för nästan alla. Det kan vara att göra en bättre tid än i fjol, springa snabbare än sin svåger eller ta steget att överhuvudtaget börja jogga. Oavsett hur Din utmaning ser ut, så kan Lidingöloppet med 46 års erfarenhet säga att det är en av de mest motiverande utmaningar du gjort. Under åren som gått har vi med hjälp av alla löpare som varit med, utvecklat Lidingöloppet till mer än bara ett 30km lopp och numera finns det något för alla i familjen. 

30 km - ett klassisk terränglopp

Det mest kända av Lidingöloppets många olika distanser är nog ändå 30 km. Den hårda backiga, men vackra banan, har sedan starten 1965 varit en riktig uthållighetsprövning för löparna i loppet. Lidingöloppet 30 km är ett lopp med tradition och har genom åren blivit en av de största löparutmaningarna i landet. Eliten i täten kanske kämpar om seger och ära, men Lidingöloppet är och förblir ett lopp för dig som vill prestera något utöver det vanliga. 30 km brukar inte vilken otränad tjomme som helst klarar av. De löpare som ger sig ut på den kuperade banan rekommenderas att vara tränad i kropp och själ, fullt friskt och besitta en rejäl dos envishet för att palla av antalet backar(speciellt de sista 15km).

Lidingöloppet 15 - Halva Lidingöloppet - Hela nöjet!

Lidingöloppet 15 är halva distansen men du får garanterat samma sköna känsla och glädje under 15 km loppet som vid 30 km. Starten är på Koltorps gärde under lördagförmiddagen och avslutas på Grönsta gärde. De som springer Lidingöloppet 15 slipper dessutom Lidingöloppets mördarbacke nr1 - Abborrbacken.

Vätskekontroller När du springer Lidingöloppet 15 så kan det vara skönt att för egen del att kunna planera sina vätske- och matintag. Vätskestationernas placering på 15km-banan: 10 km från mål, 4 km från mål samt strax efter målgång. Halvklassikern Klassen Lidingöloppet 15, som gäller för Halvklassikern är från och med 2011 seedningsbar, och är från 2013 klassat som ett tävlingslopp. Man kan ej omseeda sig till dessa led senare eller under tävlingshelgen. Ska du göra En Svensk Halvklassiker är det Lidingöloppet 15, klasserna M22 och M50, som räknas till Halvklassikern. Läs mer om Halvlassikern här » (extern länk)

Lidingö Tjejlopp 10 km

Lidingö Tjejlopp är den officiella tävlingsdistansen för kvinnor under Lidingöloppshelgen. Här får du uppleva vacker natur i 10 km på tuffa men mjuka spår. Oavsett om du redan är löpare eller behöver en bra morot för att hålla igång din träning för att förstärka ditt välbefinnande, är Lidingö Tjejlopp loppet för dig. Tjejloppet går på samma spår som 30km, men enbart de sista 10km. Tjejloppet har start och mål på Grönsta gärde vilket gör det idealiskt för dina supportrar att heja på dig på plats.

Frågor?

Kontakta Åsa på SLIF-kansliet: asa.mikaelsson@sll.se alt 08-123 190 72

2016-12-05