Hoppa till huvudinnehåll

Långfärdsskridsko med SLIF 2015

Diarienummer
AKTNR 11245-16164
Långfärdsskridsko

Har du en dröm om att börja åka långfärdsskridsko? Gå en kurs och ta ett teoretiskt steg i rätt riktninga och få en insikt, förståelse och mental förberedelse för vad långfärdsskridkso är och kan erbjuda och vad man bör ha och kunna för att säkert kunna njuta av denna underbara vinteraktivitet. Vi följer dig hela vägen. Vi erbjuder teorikurs, teknikträning på konstis och även turer på naturis om förhållanderna är fina och säkra.

 

Nybörjartur på naturis söndag den 25 januari

Denna nybörjartur samkör vi med SSSK - Stockholms skridskoseglarklubb.

Nu har du chans att följa med på en riktig långfärdsskridskotur på naturis, söndag den 25 januari, men naturligtvis förutsatt att det finns åkvänlig is. Du som följer med måste ha tillräckligt god teknik och konditon som motsvarar minst 10 varv i ett stäck runt ÖIP, Östermalms IP:s rundbana, vilket motsvarar ca 500 meter. För att kunna följa med ska du ha fullständig utrustning: se utrusningslista. Vi rekommenderar även hjälm.

Information om turen Man kan även läsa om var och när www.sssk.se från lördagkväll den 24 januari.

Vi ses på isen!

Teknikträning

SLIF samkör även i år sin teknikträning med SSSK på Östermalms idrottsplats (ÖIP)

Tid: tisdagar 19.00-20.30. Håller på till den 24 februari.

Du får låna långfärdsskridskor, du behöver själv ha med dig stadiga kängor/(skor), ju stadigare desto lättare att åka. Observera att antalet utlåningsskridskor är begränsat, först till kvarn gäller.
För att få låna skridskor lämnar du en pant, t.ex en legitimation eller liknande.
Utöver skridskor erbjuder vi åkinstruktion, inställning av skridskor, utrustningsråd, åktekniktips, mm

2015-02-11