Hoppa till huvudinnehåll

Karin Hägglund - 5 mars 2020

Diarienummer
AKTNR 11714-25131

Våga möta dina känslor. Konsten att vara hållbar i en föränderlig värld. 

 
En föreläsning med Karin Hägglund om hur du kan lära dig möta dina känslor och hitta din inre drivkraft för att bli hållbar genom livet med hjälp av självreflektion, aktiva beslut och självmedkänsla.

Vi är alla utrustade för att uppleva en mängd känslor, sinnestillstånd och emotionella reaktioner. I en värld då vi hela tiden förväntas prestera, trots en allt tuffare konkurrens, behöver vi verktyg för att kunna ta hand om våra upplevelser, såväl positiva som negativa för att vara hållbara på livets berg- och dalbana.

Karin Hägglund använder sina erfarenheter som f.d. elitidrottare & landslagscoach i karate, bakgrund inom hälsofrämjande arbete och forskningsassistent inom idrottspsykologi och hållbart ledarskap. Hon delar även med sig av egna erfarenheter och de utmaningar hon ställts inför i livet. 

Karin fängslar och berör med sin klokhet, genuina berättelser och en dos humor där huvudnycklarna är:

  • möta och hantera känslor på livets berg-och dalbana med hjälp av självreflektion
  • aktiva beslut för att vända motgång till framgång
  • self-compassion (självmedkänsla); att behandla sig själv som sin bästa vän och hur det ökar vår motivation.

Idrott: Karin har fem SM-guld och 3 NM-guld i karate, varit Sveriges representant i EM ovh VM. En imponerande idrottskarriär speciellt med tanke att hon började med karate som 18-åring. Inom sin idrott har hon även varit landslagsledare och träningsrådgivare och det som den första kvinnliga  inom Svenska karateförbundet. 

Jobb: Tio års erfarenhet som strateg och process- och projektledare inom folkhälsa och hälsofrämjande arbete i kommun, landsting och på regional nivå
Arbetat i ett forskningsprojekt om hållbar arbetsförmåga hos kvinnor och publicerat två vetenskapliga artiklar inom det området
Magisterexamen inom Hälsofrämjande arbete

Karin är aktuell med boken ”Så skilde döden oss åt”.

Det här är en självupplevd historia som tar med läsaren in i utmaningen att söka mening och energi i en tid av kris.

"För drygt fem år sedan förlorade jag mannen jag var gift med i cancer. Jag påminde mig själv ständigt om en sak under första året efter han gick bort: Jag behöver alla mina känslor för att klara det här: Sorgen, skratten och allt däremellan. Jag kan inte stänga av en del. Då blir allt avstängt"

Läs mer här.
https://www.adlibris.com/se/bok/sa-skilde-doden-oss-at-9789188453303

 

Karta: Åsö gymnasiums aula är utmarkerad med en rosa/magenta prick

 

 

 

 

2020-03-09