Hoppa till huvudinnehåll

Havskajaktur i mitten av september

Diarienummer
AKTNR 11440-20603
havskajak

Havskajaktur 10-11 september med övernattning på Fjärdlång

 

En kajaktur för dig som är medlem i en personalförening för anställda inom Stockholms läns landsting (ansluten till SLIF).

I september har nog de flesta haft sin semester och vardagen har kommit med sina trygga rutiner. Då kan det vara väldigt avkopplande med en helg i en helt annan miljö med mycket friskt luft och väldigt vacker natur i trevlig sällskap med andra som också jobbar inom Landstingsvärlden.  

Säsongens sista kajaktur 10-11 september börjar lördag morgon från Dalarö och leder till ön Fjärdlång för övernattning på vandrarhem. Söndag morgon fortsätter vi paddlingen i skärgården för att avsluta den där vi startade innan kl 17.00.

Fjärdlång ligger i skärgården drygt 1 mil från Dalarö (fågelvägen) utanför, öster om ön Ornö och färden dit erbjuder väldigt fin paddling. I september är vattnet fortfarande varmt men vädret kan vara utmanande och dagarna har blivit kortare så för att få följa med på denna tur ska du ha paddlat förr och vara simkunnig. Självklart anpassar vi turen efter vädret och folks förmåga men räkna med ett antal timmar i kajak innan gruppen är framme, oavsett vägval.

Till startplatsen åker du enkelt med kollektivtrafiken och då vi övernattar i vandrarhem är det inte så väldigt mycket utrustning du behöver ha med dig. I avgiften du betalar ingår kajak, kapell, flytväst, paddel, färdledning, boende i vandrarhem (Thielska Villan) i flerbädsrum samt städning av rummen. Du behöver ha med dig lunch x 2, middag, frukost, fika, vatten, fullständigt ombyte, lite hygienartiklar och egna lakan. Vill du hellre hyra lakan från vandrarhemmet kostar det 130kr (betalas i samband med betalning av turen). Det är inte tillåtet att sova i sovsäck i vandrarhemmet.

 

Vill du läsa mer om Fjärdlång och om Thielska Villan så kan du läsa mer på deras hemsida som du hittar här.   

 

 

2016-12-05