Hoppa till huvudinnehåll

Hälsoutmaning 2020

Diarienummer
AKTNR 11735-25384
Efter ett års uppehåll är det äntligen dags igen för en 4 veckors utmaning där vi tillsammans fokuserar på hälsa och vardagsmotion. Samla ihop kollegorna på jobbet till en gemensam och rolig aktivitet. Utmaningen är mellan 20 april - 17 maj. Nytt är dock att du kan starta utmaningen innan den 20 april tillsammans med kollegorna. 
Tjuvstarta redan idag men utom tävlan

Anmäl dig till hälsoutmaningen idag och sätt igång redan nu tillsammans med kollegorna i laget. Skillnaden är att innan den 20 april kan du bara  se sitt eget resultat men du kan hålla kontakt med kollegorna på er gemensamma lagsida. På lagsidan kan du chatta och lägga upp bilder. Den 20 april då den riktiga Hälsoutmaningen sparkar  igång aktiveras topplistor, hälsouppdrag och quizfrågor. 

Hälsoutmaning i corona-tider

Fysisk aktivitet stärker hälsan både fysisiskt och psykiskt - inte minst viktigt i dessa tider. Många jobbar hemifrån och vi ska hålla distans och undvika för mycket sociala kontakter vilket är påfrestande. Kanske är det så att en hälsoutmaning aldrig kommit lägligare än nu - att få samlas kring en rolig, social, aktiv utmaning med hälsa som mål. Bilda lag med kollegorna och peppar varandra till fysiks aktivitet som en bra daglig rutin! Laget håller daglig kontakt på lagsidan där man kan följa sitt, lagets och andra lags framfart på den digitala kartan. 

Anmäl dig och bilda lag med kollegorna

Sätt ihop ett lag och utmana dig själv och dina kollegor i årets hälsoutmaning.Anmäl ett eller flera lag från din arbetsplats.

Målet - att vara aktiv med allt som ger bättre hälsa 

Målet är att tillsammans som lag, i genomsnitt, tjäna ihop tillräckligt
många hälsopoäng för att på den virtuella spelplanen ta sig hela vägen i mål på utsatt
tid.

 
Det här ger dig och ditt lag poäng:
  • Gå (du får poäng för varje steg du tar, målet är 10 000 steg per dag).

  • Träna (alla motionsformer räknas).

  • Svara rätt på quizfrågor som släpps under hälsoutmaningens gång.

  • Genomföra inspirerande hälsouppdrag inom kost, sömn, stress och motion.

Digitalt eller med stegräknare

Har du en smartphone (IPhone eller Android) rekommenderar vi ett digitalt alternativ. Flera av de vanligaste träningsarmbanden och apparna, exempelvis Fitbit och Google Fit, integrerar med systemet. Väljer du att delta helt digitalt förs dina steg automatiskt in på tävlingssidan. Vill du ha en stegräknare kan du använda en som du redan har eller välja betalalternativet med stegräknare som ger dig en räknare med 3d-sensor att bära runt halsen eller förvara i fickan. 

 

Pris: 155 kronor med stegräknare eller 74 kronor utan stegräknare.
(priset är per person, inklusive moms)

 

All betalning sker med fakturering. Om arbetsgivaren valt att stå för kostnaden - var noga med faktureringsuppgifterna. Står du själv för kostnaden anger du din privata fakturaadress.

 

När: 20 april - 17 maj (fyra veckor)

 

Sista anmälningsdag: 7 april,  vid anmälan med stegräknare. Väljer du utan stegräknare kan du anmäla dig ända till några dagar innan utmaningen börjar. 

 

Mer information och anmälan: www.staffinmotion.com/rsif

 

Frågor?  support@staffinmotion.com, 08- 40025 944.

              RSIF-kansliet: asa.michaelsson@sll.se, 08- 123 190 72.

2020-05-28