Hoppa till huvudinnehåll

Höstvandring i två naturreservat på Ingarö

Diarienummer
AKTNR 11421-22959

INAKTUELL

2017 års höstvandring - genom två naturreservat på Ingarö

Följ med på en mycket vacker och kontrastrik vandring genom två naturreservat på Ingarö, Långviksträsk och Björnö. Dagen börjar med en vandring genom magisk myrmark med en stark vildmarkskänsla för att vid nästa etapp bjuda på stålande havsutsikt, sandstränder, klippor, skog- och kulturmark. Detta är platser som man gärna återvänder till. Ta med familjen och eller vän. Smultronställen ska man dela på. Välkommen ut!

Gå kort eller långt

Om du väljer att gå hela sträckan kan det röra sig om 16-17 km , men du kan även avsluta din vandring i Björkvik efter ca 7 km. Du har då fått uppleva vildmarkskänslan i Långviksträsks myrområde och gå längs havet, vid ständer och klippor men du har inte fått uppleva Björnö som är en upplevelse i sig och med helt annan karaktär. Men det viktigaste att du gör denna dag till din och har du en gång varit här så är det lätt att återvända.

 

Långviksträsk

Länstyrelsens information

 

Björnö

Information och karta till Björnö 

 

Familj/vän

Du som anmäler ska vara medarbetare inom Stockholms Läns Landsting och då får du gärna anmäla en vän eller familjemedlemmar att ta med på vandringen. Föräldrar som tar med barn/ungdomar ansvarar för dem under hela resan och vandringen.

Matsäck/fika

Ta med egen matsäck och fika på vandringen, det finns många fina platser att stanna vid.

Utrustning/funktionärer

Kläder och skor efter väder. Vi har alltid funktionärer med SLIF-västar som går hela sträckan i olika tempo, är du osäker på kartan eller bara vill ha sällskap på leden så är du välkommen att gå tillsammans med någon av dem.

Frågor?

Kontakta Åsa,  asa.michaelsson@sll.se 

höstvandring
2018-08-30