Hoppa till huvudinnehåll

Gotska Sandön

Diarienummer
AKTNR 11250-15594
GS

Förföriskt vacker ligger hon där - Gotska Sandön, Östersjöns mest isolerade ö. Svårtillgänglig, ödslig och karg men samtidigt sällsamt vacker med milsvida sandstränder, djupa tallskogar och omgiven av fria horisonter. Gotska Sandön är unik!

 

Nu har du möjlighet att följa med SLIF till Gotska Sandön. Under tre intensiva dagar, 29-31 augusti 2014, har du möjlighet att upptäcker ön till fots. Vi vandrar inne på ön genom tallskogar, över ängar och nere på stränderna. De som vill kan även följa med på en dagutflykt där vi vandrar runt hela ön, på stranden nära havet.

För vem: Denna vandring vänder sig till dig som är landstingsanställd och medlem i någon av SLIF:s medlemsföreningar.

Att bli medlem är alltid en aktiv handling av dig. Hitta din förening

När: fredag 29 augusti till söndag 31 augusti 2014

Båten går från Nynäshamn fredag den 29 augusti klockan 08.30. Från Gotska Sandön söndag den 31 augusti går båten klockan 17.15. Observera dock att det alltid finns en risk att båten inte kan gå i tid, därför ska man alltid ta med sig extra mat för ett par dagar. Till havs och på Gotska Sandön måste man alltid underkasta sig vädrets makter, ta med det i din planering inför denna tur.

Kostnad: 2 250 kronor, inklusive båtresa och boende i stugor med 2-bäddsrum.

Lakan ingår inte.

Mat: Alla tar med sin egen mat. Vatten finns på ön. På ön finns stora jordkällare och små kylskåp i stugorna. Köken har spis och den vanligaste köksutrusningen. Du kan med andra ord ta med den den maten du tycker om (kanske inte glass dock). Andra kvällen kommer vi att laga maten tillsammans. Innan avresan beslutar vi vad vi ska laga till den kvällen och vem som tar med sig vad.

Anmälan: Intresset för denna resa är mycket stor. Vill du följa med ska du därför anmäla dig så fort det är möjligt. Först till kvarn gäller. Vi har endast 22 platser till vårt förfogande. Du är anmäld när du har betalt in avgiften.

Ledare: Vandringsgrupperna leds av Matilda Davidsson och Ulla-Britt Björk, SÖS IF. Båda med en varm känsla för Gotska Sandön och en förkärlek till att ta sig fram för egen maskin.

Innan resan en förträff

Den 25 augusti träffas vi i gruppen på SÖS för att träffa medresenärerna, ledarna och planera mat och vilka som ska bo ihop.

2015-01-26