Hoppa till huvudinnehåll

Föreningskunskapskurs juni 2016

Diarienummer
AKTNR 11557-19829

För vem

Hur är det med dina föreningskunskaper? Behöver du lära dig grunderna, repetera eller vill du bara få koll på att du har koll. Har du varit med men inte riktigt tänkt på vad de olika sakerna egentligen betyder. Hur borde det egentligen vara för din skull och för medlemmarnas skull. Svara du ja eller kanske på något av ovanstående så är detta kursen för dig.

Tänk på att denna kurs är bara till för dig som är vald till en styrelse i en förening ansluten till Stockholms läns landsting (SLIF). Är du inte invald men tycker att det kanske skulle vara något för dig ta kontakt med din förenings ordförande och hen kan ta kontakt med Tommy på SLIF kansliet så att du får plats.

Är ni en arbetsplats inom Stockholms läns landsting (SLL) som inte har någon egen personalförening men kanske några som skulle kunna tänka sig att driva en sådan förening - då är detta nog kursen för dig. Då får du bättre koll också på vad SLIF egentligen är för våra föreningar. Ta kontak med Tommy om du undrar över något!

Innehållet

Vi kan skräddarsy utbildningen efter era förkusnkaper och behov. Det vanliga som vi brukar gå igenom är sådant som du i en styrelse ska kunna i föreningsarbetet på din arbetsplats. Hur ska en kallelse se ut, varför protokoll, justering? Styrelse, bereda, verkställa, förvalta, stadgar. Vilka ärenden på mötet och vad göra om du vill ajournera mötet. Hur får vi till bra möten med övriga styrelsen? Firmatecknare - vad för avtal får du göra – vad har du för ansvar i styrelsen. Dessa är en del av de punkter vi går igenom på kursen.

Syftet med kursen

Syftet med denna intensiva kurs är att du ska känna dig mer bekväm i så väl på mötet inom er egen styrelse som på mötet med era medlemmar. På plats får du möjlighet att stärka ditt nätverk och ta del av kunskap om hur de får de andra förenigen att fungera på deras arbetsplatser - utöver all annan kunskap.

Annat

Vi bjuder på lättare förtäring i samband kursen. Att vara med på denna kurs är avgiftsfritt. De som är anmälda men kommer inte till kursen och har inte meddelat att de inte kommer kan komma att debiteras en avgift motsvarande förtäringen.

Anmälan hittar du i rutan på höger sida.

2016-06-03