Hoppa till huvudinnehåll

Det är lätt att paddla kanadensare

Man kan vara helt nybörjare när man paddlar kanadensare. Det kommer gå lite krokigt i början men man lär sig snabbt. Viktigt är att man är två vuxna personer. 

Med kanadensare välter man mycket sällan, bara man rör sig försiktigt i kanoten. Ändå vill vi att du kan simma och att du använder flytväst, vilken vi tillhandahåller.

Man är normalt 2 personer i en kanadensare, men det går att ta med en vuxen eller två mindre barn i mitten. Bäst är om ni är två vuxna som paddlar och har lite paddelvana, men inget måste.

Här kan du se en film på engelska om kanadensarteknik. Det är inte krångligt och det gör inget om du gör lite fel. Vanligast i Sverige är att man sitter på sätet och paddlar, inte på knä.

Överkurs för dig som vill lära mer: här kan du se en längre engelsk film med det mesta om kanadensarteknik. Du behöver absolut inte lära dig det mesta här.

Förslag på saker att ta med:
Picknick
Badkläder
Kläder efter väder
Lite reservkläder

Packa i plastpåsar inne i en bag. Kamera och mobil förvarar du bäst i en vattentät påse som du hittar i alla friluftsbutiker. En tät plastburk går också bra.

Marvikarnas stränder är imponerande! Foto Stefan Nilsson

Marvikarna med kanot