Hoppa till huvudinnehåll

Dagstur med havskajak

Diarienummer
AKTNR 11551-23468

Tips på aktiviteter för SLIFs lokala föreningarna.

Obs! Denna aktivitet är inte aktuell utan visar endast aktivitet och upplägg som tidigare erbjudits central av SLIF.

Våren har kommit och naturen vaknar till liv igen. Det finns knappt bättre sätt att komma nära naturen och upptäcka dess skönhet än göra en tur med havskajak. Ett mycket bra sätt att koppla bort allt det vardagliga och bara vara i nuet. Häng med på vår dagstur med havskajak och "rosta av" din paddling - har du inte paddlat förr så kan du knappast få bättre möjlighet så här års än att följa denna dag med oss. 

Dagens program

Vi samlas vid Brunnsvikens kanotklubb vid deras uthyrning. Efter att alla har valt en kajak, provat ut en flytväst, fått kapell och en paddel är det dags att packa kajakerna. När alla är klara med den delen går vi snabbt igenom vad du ska tänka på när du sätter dig i en kajak, när du kliver ut ur en och innan sjösättningen har vi även genomgång om hur du bör paddla.

Då vi paddlar har vi alltid en ledare först och sist men vart vi tar vägen beror förutom gruppen så även på vädrets makter. Ofta efter att ha paddlat förbi Bergianska Trädgården paddlar vi ut från Brunnsviken igenom Ålkistan. Därefter kan vi paddla vidare in i Edsviken där du ser Danderyds sjukhus på ena sidan och Ulriksdals slott vid den andra strandkanten. Har vi paddlat den vägen är Kaninholmen en given plats för lunch och fika. Skulle vädret vara så att det inte riktigt är läge att paddla in i Edsviken följer vi strand i lä förbi Djursholmen och går i land på en ö eller kanske på en badstrand. Oavsett hur vädret blir kan vi alltid göra en mycket givande dagstur med strandhugg på lämplig plats.    

Återigen senast runt kl. 15.30 ska vi vara tillbaka vid startplatsen. Till sist ska alla tömma sin kajak, göra iordning den, lägga paddeln och kapellet tillbaka på sin plats och förhoppningsvis har du då fika kvar innan du beger dig vidare.

 

 

2019-01-21