Hoppa till huvudinnehåll

Cykelsemester på Åland

Diarienummer
AKTNR 11655-23471

Cykelsemester på Åland 2018

Tycker du om att cykla och vara aktiv. Gillar du att vara på upptäcktsfärd, träffa nya människor och umgås. Älskar du  vacker natur och skärgården, ja då är denna cykelsemester helt rätt för dig.
Åland är unikt med den orörda skärgården, sina vackert slipade klippor och havet som alltid är nära och de många spåren från de första ålänningarna.

Vår gemensamma cykelsemester börjar i Stockholm där vi tar VikingLine till Mariehamn och vår upptäcktsfärd börjar. Första cykeletapp går österut och målet för dagen är Bomarsund där vi stannar för en natts vila.

Dag två  är en vacker och varierad dag över öar och cykelfärjor däremellan. Slutliga nattlägret är på Föglö där det även finns möjlighet till bastubad.

Dag tre drar vi kosan till Kökar i ytterskärgården där vi stannar två nätter på ett gästhem. Förutom att ta oss tid för att upptäcka denna vackra ö ingår även en guidad dagstur längre ut i ytterskärgården och den mytomspunna ön Kallskär.

Sista dagen tar vi oss tillbaka till Mariehamn där cirkeln sluts med återresa till Stockholm.

I turen ingår båtresan Stockholm - Mariehamn tur och retur med VikingLine, avgift för cykel på skärgårdsfärjorna, boende två nätter i 4-bäddsstuga, två nätter i gästhem, en lunchbuffé med dryck, 2 trerättersmiddagar, en båtutflykt med guidning och två museibesök. Det som inte ingår är två luncher på café, där var och en står för sin kostnad och tre gemensamma middagar, fyra frukostar, två luncher där vi handlar och lagar mat tillsammans.

Du som följer med bör vara fästingvaccinerad och ha en bra cykel som är genomgången och vid behov servad innan avfärd. Under vår cykelsemester kommer vi cykla cirka 3-4 mil per dag, dock inte i ett sträck, men du bör kunna cykla minst 1 mil utan uppehåll. Då vi bor tillsammans i flerbäddsstugor så är en förutsättning att du inte har problem med det. Det blir också ett par mycket tidiga avfärder då vi har färjor som vi måste hinna med.

2019-01-21