Hoppa till huvudinnehåll

Bokningsvillkor för medlemsaktiviteter

Diarienummer
AKTNR 10205-17411

Så här bokar du

SLIF använder ett digitalt boknings- och betalsystem. När du anmäler dig till en SLIF-aktivitet kommer du att göra din anmälan och betalning huvudsakligen via detta system. Även de lokala SLIF-föreningarna har möjlighet att använda detta system för sin medlemsregistrering och vid egna aktiviteter.

Har din lokala SLIF-förening valt att använda detta system vid medlemsregistreringen får du en medlemskod när du ansöker och betalar ditt medlemskap. Denna kod består av två versaler, två siffror och en versal, tex KV23P och den ska du spara för anmälan till en SLIF-aktivitet. Vid anmälan fyller du i din kod och får automatiskt dina kontaktuppgifter ifyllda i anmälningsformuläret.

En del lokala SLIF-föreningar har valt att inte använda detta system vid sin medlemshantering. I dessa fall behöver du fylla i alla kontaktuppgifter själv vid en anmälan. Samma sak gäller om det är ett arrangemang som är öppet för alla landstingsanställda, och som alltså inte kräver medlemskap.

När du anmäler dig och betalar med kort får du via mejl en boknings- och en betalningsbekräftelse. Vid vissa dyrare aktiviteter kan du välja fakturabetalning mot en extra avgift av 50 kronor.

Vid aktivitet som kostar över 1000 kronor kan du få dela upp betalningen, förutsatt att det är mer än 30 dagar innan aktiviteten äger rum. Avgiften delas då upp på en anmälningsavgift på 500 kronor som betalas direkt vid anmälan och en slutbetalning som ska vara inbetald senast 30 dagar innan aktiviteten äger rum.

Grupper har särskilda villkor. Har du frågor kring anmälan och bokningsvillkoren, kontakta SLIF-kansliet.

Avbokning

Vid avbokning tas alltid en avgift ut på minst 100 kronor.

Vid avbokning senare än 7 dagar innan aktiviteten sker ingen återbetalning.

Vid avbokning senare än 30 dagar, men tidigare än 7 dagar betalas 50 % tillbaka på aktivitets-priset.

Vid allvarlig sjukdom, försämrat sjukdomstillstånd eller olycksfall, som kan styrkas med läkarintyg, betalas avgiften tillbaka, men med ett avdrag på 100 kronor i expeditionsavgift.

Ställer SLIF in en aktivitet återbetalas hela anmälningsavgiften, men inte för dina eventuella kringkostnader.

Är du inte berättigad att anmäla dig till SLIF:S medlemsaktiviteter är du inte berättigad att vara med och kan inte få tillbaka hela det betalda beloppet.

För aktiviteter som arrangeras av extern organisation, fristående från SLIF, gäller dennes bokningsvillkor.

Vid aktiviteter där övernattning ingår gäller i tillägg till ovanstående de allmänna villkoren för paketresa. Läs mer på Konsumentverkets sida. Om villkoren är motstridiga gäller de ovanstående.

 

 

2015-05-27