Hoppa till huvudinnehåll

Blodomloppet 2020

Diarienummer
AKTNR 11683-25655
Blodomloppet - det mysiga loppet med ett högre syfte - att få fler blodgivare. Här kan alla vara med: män, kvinnor, otränad, tränad, gångare, löpare. Välj mellan 5 eller 10 km. I år sker loppet på distans.

Blodomloppet sker i år på distans - anmäl dig

Blodomloppet sker i år på distans. Anmäl dig!.Startpaketet innehålle årets tröja, nummerlapp och medalj. Låt loppet vara en morot för att träna under sommaren . Sätt ett datum för ditt lopp och välj mellan att gå eller spring 5 - 10 km. Fira efteråt med lite picknick och känn dig nöjd med att du har satsat på din hälsa samtidigt som du lyft den viktiga blodgivningen och stöttat Blodomloppet. Läs mer om Blodomloppet på distans och gör din anmälan: http://www.blodomloppet.se/distans/

 

Vad är Blodomloppet

Blodomloppet är en löptävling och en blodgivarmanifestation i ett och samma lopp. Huvudsyftet med Blodomloppet är att få fler att vilja bli blodgivare och samtidigt delta i ett skönt och trevligt motionslopp. Blodcentralen finns på plats under loppet för att informera om den viktiga blodgivningen.

Bli blodgivare - få 40 kronor i rabatt på startavgiften

Omkring 100 000 människor behöver få blod varje år. Blodgivning tar ca 10 minuter och kan rädda 3 människoliv. Tusen tack alla ni som redan ger blod, ni är riktiga vardagshjältar! Du som ännu inte har börjat ge blod - ta steget och undersök om du också kan börja ge blod och bli en vardagshjälte!

 Läs mer om blodgivning: https://geblod.nu/bli-blodgivare/ 

Vacker bana på Djurgården

Loppet går på vackra Djurgården med start och mål vid Djurgårdsbrunn. Välj mellan att promenera 5 km utan tidtagning eller att springa 5 eller 10 km med tidtagning. Stavgång är tillåtet i promenadklassen. Dessutom kan ni bilda ett lag med fem deltagare och få en picknick-kasse att dela på efter loppet.

Välkommen till RSIFs tält - meddelas längre fram om vi kommer ha ett eget tält på tävlingsområdet

Tältet är den naturliga samlingspunkten för våra deltagare. Här kan ni lämna in väskan innan loppet, ta en fika och samlas efter loppet för att koppla av tillsammans med andra i Region Stockholm. Här är den naturliga samlingsplatsen för lagen efter loppet och för den gemensamma picknicken.

Bana

Det finns två banor, 5 och 10 km. De första fyra kilometerna är gemensamma för de båda bansträckningarna. 10-kilometersbanan går därefter ut på en slinga norr om Djurgårdsbrunnskanalen för att sedan avsluta på den gemensamma banan. Banan är markerad med snitsel under arrangemanget. Terrängen är nästan uteslutande på smala parkvägar och stigar. Visa hänsyn till varandra.
Gående håller till höger i spåret så att löparna lätt kan passera på vänster sida. Vatten och sportdryck serveras vid flera platser. Vid start, efter ca 2,5 km, efter 6 km samt vid mål.

Att tänka på – Sträckorna 5 km är 5,2 km och 10 km är 9,9 km.

2020-09-24