Hoppa till huvudinnehåll

Blodomloppet 2019

Diarienummer
AKTNR 11683-23597
Blodomloppet - det mysiga loppet med ett högre syfte: att få fler blodgivare.  Här kan  alla vara med: män, kvinnor, otränad, tränad, gångare, löpare. Välj mellan 5 eller 10 km. Med eller utan tidtagning. Banan är underskönt vacker och går längs vattnet på Djurgården. 

Löploppet med ett högre syfte

Blodomloppet är en löptävling och en blodgivarmanifestation i ett och samma lopp. Huvudsyftet med Blodomloppet är att få fler att vilja bli blodgivare och samtidigt delta i ett skönt och trevligt motionslopp. Blodcentralen finns på plats under loppet för att informera om den viktiga blodgivningen. Bli blodgivare du också! Mer information om blodgivning 

Vacker bana på Djurgården

Loppet går på vackra Djurgården med start och mål vid Djurgårdsbrunn. Välj mellan att promenera 5 km utan tidtagning eller att springa 5 eller 10 km med tidtagning. Stavgång är tillåtet i promenadklassen. Dessutom kan ni bilda ett lag med fem deltagare och få en picknick-kasse att dela på efter loppet.

Välkommen till SLIFs tält

Tältet är den naturliga samlingspunketn för våra deltagare. Här kan ni lämna in väskan inna loppet, ta en fika och samlas efter loppet för att koppla och av tillsammans andra i Region Stockholm. Och naturligtvis samlas lagen här för den gemensamma picknicken.

Bana

Blodomloppet är en löptävling och en blodgivarmanifestation i ett och samma lopp. Huvudsyftet med Blodomloppet är att få fler blodgivare och samtidigt ge en skön kväll i hälsans tecken med fysisk aktivitet utomhus i vacker miljö och i en härlig gemenskap.
Det finns två banor, 5 och 10 km. De första fyra kilometerna är gemensamma för de båda bansträckningarna. 10-kilometersbanan går därefter ut på en slinga norr om Djurgårdsbrunnskanalen för att sedan avsluta på den gemensamma banan. Banan är markerad med snitsel under arrangemanget. Terrängen är nästan uteslutande på smala parkvägar och stigar. Visa hänsyn till varandra.
Gående håller till höger i spåret så att löparna lätt kan passera på vänster sida. Vatten och sportdryck serveras vid flera platser. Vid start, efter ca 2,5 km, efter 6 km samt vid mål.

Att tänka på – Sträckorna 5 km är 5,2 km och 10 km är 9,9 km.

2019-02-19