Hoppa till huvudinnehåll

Administrera en befintlig SLIF-förening

Diarienummer
AKTNR 11292-18002

I en ideell förening är det medlemmarna som beslutar och de gör det på årsmötet. Styrelsen i sin tur ska förvalta de besluten som togs på årsmötet. På den här sidan hittar du en del mallar som ska underlätta för dig som har fått förtroendet från de övriga medlemmarna att förvalta årsmötets beslut. Det är i stort sett samma dokumentation som kansliet behöver få in för att ni ska kunna fortsätta vara en SLIF-ansluten förening. Självklart kan ni göra helt egna dokument för att planera och redovisa verksamheten. Tycker ni att något är konstigt, saknas eller är oklart, tveka inte att ta kontakt med SLIF-kansliet.

Kriterier för att vara kvar som SLIF-ansluten förening

Det finns kriterier som varje förening ansluten till Stockholms landstings idrottsförbund (SLIF) ska uppfylla för att kunna vara en SLIF förening, håll koll på dem här: PDF iconKriterier_förening.pdf
 

Aktivitetsbidrag

Här hittar du information om bidrag från SLIF till er verksamhet. Det är bra om ni har läst bidragskriterierna innan ni gör ansökan. PDF iconBidragskriterier_SLIF_2015.pdf


Grundbidrag

Grundbidraget bygger på antalet medlemmar som föreningen hade föregående år. Ansöks i början av året - senast 31 januari och betalas ut i februari/mars. Fyll i ansökan via webben, ni hittar länk till formuläret nedan.

Ansökningsformulär - Grundbidrag

Tilläggsbidrag

Behöver er förening mer pengar, tex för någon speciell aktivitet eller ett inköp, så kan ni även söka tilläggsbidrag. Ansöks senast 30 april och betalas ut i maj/juni. Ansökningsformuläret finns inte längre på webben, kontakta Tomas eller Tommy på SLIF-kansliet om ni vill ansöka om tilläggsbidrag i efterhand. www.slif.nu/kontakt

 

Medlemsregister - Din Kurs

Slipp medlemsregistrering, kontanthantering, registerhantering och avisering av årsavgifter! De flesta SLIF-föreningar har det redan, men om inte så erbjuder SLIF din förening att gratis vara med i vårt nätbaserade betalsystem via "Din kurs". För att medlemmarna ska kunna ta del av SLIF:s aktiviteter och subventionerade avgifter måste föreningen vara ansluten till "Din kurs". Har ni inte gjort det än, boka tid nu med er kontaktperson på kansliet för att få systemet på plats. Det är kostnadsfritt för din förening även 2015.
 

Mallar

För att underlätta föreningsarbetet har SLIF ett antal mallar som din förening kan använda. De hittar du här till höger på sidan.

Ansöka om organisationsnummer

För att er förening ska kunna hantera ekonomin och skaffa ett plusgiro/bankgiro behöver ni ansöka om ett organisationsnummer. Detta görs genom att fylla i en blankett och skicka in till Skatteverket. Länk till blankett: SKV 8400.

Till ansökan ska bifogas bevittnade kopior av

- stadgar

- protokoll från konstituerande möte som visar

- att föreningen har bildats och antagit ett namn

- att stadgar har antagits

- att styrelse har valts

- vilka som ingår i styrelsen

- protokoll på vem/vilka som är firmatecknare. 

 

 

2015-09-04