Hoppa till huvudinnehåll

Vandringar

Diarienummer
AKTNR 10445-17236

Få städer har så mycket fin närnatur som Stockholm. Med tunnelbana kan du komma ut i vildmarken. Djurgården känner alla till, men missa inte den norra delen som du t ex når från Ropsten eller Universitetet. Tyresta nationalpark är Europas mest storstadsnära urskog. Ta bussen dit från Gullmarsplan! Eller promenera dit på Sörmlandsleden från Nyfors, 12 km, 5 timmar inkl rast vid skogssjö.

Beställ idrotts- och friluftskarta (gratis)

Stockholms idrotts- och friluftskarta är en vägvisare till friluftsliv, motion och idrott samt till idrottsanläggningar i Stockholm. Kartan kompletteras med fakta och texter som inspirerar till att ut och röra på sig. Du kan beställa kartan via länken här.

Här till höger kommer du finna nya promenad- och naturtips med jämna mellanrum. Räkna med att du går 3 km på en timme när det är stig, 5 km om det är på gångväg.

Vår- och höstvandring

Varje år anordnar SLIF en vår och en höstvandring. Det är en heldagsutflykt, oftast med bussresa från Stockholm Central och vidare till t.ex. Sörmlandsleden. Vi har även vandrat på skärgårdsöar. På dessa vandringar är man som landstingsanställd välkommen att ta med en kompis eller familjemedlem och vi planerar in vandringarna på en lördag eller söndag. All aktuell info läggs ut här på SLIF:s webbplats när det närmar sig.

SLIF:s söndagspromenader

Nu kan du som jobbar inom Stockholms läns landsting hänga med på söndagspromenader varannan vecka. Vi har i vår två olika nivåer på promenaderna, lugn promenadtakt och rask takt. Det blir varannan gång av varje. De flesta tycker om att promenera och vandra. Vi tror att det kan vara roligare om man kan göra det med andra och om man har möjlighet att upptäcka nya platser och vandringsstråk. Därför har SLIF nu ett promenadnätverk. Promenaderna kostar inget och har ingen formell ledare. Läs mer om Promenadnätverket här.

2015-05-06