Hoppa till huvudinnehåll

Föreningsadministration

Diarienummer
AKTNR 10184-16559

Föreningens kommunikation

Det är ofta självklart för de som är mest aktiva i föreningen vad som är på gång. Vem som kan bli medlem. För medlemmar och kollegor är det alls inte självklart och glöms lätt bort. Därför är kommunikationen oerhört viktig. Tala om hur kul det är! Se till att ni har rätt information på denna (SLIF:s) hemsida. Olika föreningar har helt olika förutsättningar. Hur kan ni nå ut i er förening? Och när? Gör en kommunikationsplan. Du kan ladda ned lite tips här.

Föreningskunskapskurs

Det du kan är oftast lätt. Tycker du att något är krångligt eller är du osäker på hur du kan/ska/får göra i en ideell förening - gå en kurs i ämnet, det kan hjälpa. För er som håller igång i en lokal SLIF-förening har vi en helt egen föreningskunskapskurs.
Läs mer

Föreningskonferens

Varje höst i november, när mörkret faller på och vi behöver fylla på med ny energi, anordnar SLIF en föreningskonferens. Här får ni som arbetar i förenings styrelse möjlighet och tillfälle att utbyta erfarenheter med andra föreningar, fylla på med nya kunskaper och samtidigt jobba med den egna föreningen. Tid för avkoppling och för att ladda batterierna brukar också finnas med. Passa på att avsätta denna tid. 2015 planeras föreningskonferensen till 14-15 november.

Här kan du läsa en sammanfattning från föreningskonferensen på Sandhamn 2014.

Föreningsbidrag

Verksamhetsbidraget från SLIF är från 2014 uppdelat på två olika bidrag:

  • Grundbidrag - kan föreningen få genom ett enkelt ansökningsförfarande som kan fyllas i redan i början av året, men det går bra ända fram till den 30 september.
  • Tilläggsbidrag - om ni har speciella aktiviteter som ni behöver hjälp med finansieringen till. Det går att ansöka om hela året.

Innan ni fyller i Tillägg ska ni ha fyllt i Grund. Mer om de olika bidragen hittar du här på höger sida. Under Bidragskriterier kan du även läsa om Tillfälligt aktivitetsbidrag som kan sökas för de sällanaktiva bland möjliga medlemmar. 
 

Förenkla medlemshanteringen!

Slipp medlemsregistrering, kontanthantering, registerhantering och avisering av årsavgifter! De flesta SLIF föreningar har det redan, men om inte så erbjuder SLIF din förening att gratis vara med i vårt nätbaserade betalsystem. För att medlemmarna ska få del av subventionerade deltagaravgifter måste föreningen vara ansluten till vårt medlemshanteringssystem. Har ni inte gjort det än, boka tid nu med er kontaktperson på kansliet för att få systemet på plats innan nästa år. Det är kostnadsfritt för din förening även 2015.
Läs mer här

Har ni lokalbehov?

Alla lokala SLIF-föreningar kan hyra lokaler till förmånliga priser i Stockholm Stads olika anläggningar? Idrottshallar, gymnastik- och skolsalar. Kika gärna på deras hemsida för att se det stora utbudet och vad som kan passa era önskemål. Det är föreningspriset som gäller för SLIF-förening. Var uppmärksam på att man måste vara ute i riktigt god tid om man vill hyra en hall för en hel termin. Kontakta SLIF-kansliet för mer information.

Stockholm stad  Klicka på "Boka anläggning".

Tips på gratisprogram för föreningar

Hur gör man roligare medlemsutskick? Ska föreningen ha en egen hemsida? Datorn är ett självklart hjälpmedel för alla lokala SLIF-föreningar men vilka är egentligen de bästa programmen och molnsajterna? PC för alla valde för ett par år sedan ut 15 verktyg som gör föreningslivet lite lättare. Använder din förening något bra program - tipsa gärna SLIF-kansliet!

Handböcker och filmer på nätet om föreningsarbete

SISU idrottsböcker har en serie skrifter till rimligt pris om hur man driver en förening. En är Idrottens ekonomihandbok som tar upp det som förening och dess styrelse behöver veta. SISU har också en serie youtube-filmer om föreningsarbetet. Alternativ tar ni kontakt med SLIF-kansliet så ordnas en egen kurs till din lokala SLIF-förening (läs mer i vänsterspalten).

 

 

2015-02-25