Hoppa till huvudinnehåll

Vätternrundan

Diarienummer
AKTNR 10416-18338

Inför Vätternrundan 2016 kommer SLIF inte att ha några förbokade grupper. Reglerna har skärpts och man måste vara minst 30 cyklister för att få ha en förbokad grupp. SLIF hade färre 2015. Men du som kör för SLIF kommer även 2016 att få ansöka om subvention efter genomfört lopp. Krav för det är att du skriver SLIF + din SLIF-förening när du anmäler dig och att du registrerar dig på denna sida att du kommer att delta i Vätternrundan 2016.

Vätternrundan är världen största cykellopp och en riktigt utmaning med sina 300 km runt Vättern. Gillar du att cykla och kan tänka dig att lägga ner 100 mils träning innan loppet är du nästan i mål, i alla fall mentalt. Varför inte anta utmaningen och sätt upp din målbild: när du går i mål på 2015 års Vätternrunda! Vätternrundan är en utmaning utöver det vanliga som funnits sedan 1966. I sällskap med 23 000 andra cykelintresserade får du uppleva en riktig folkfest och efter 300 km har du all anledning att vara stolt över din prestation. Folklivet i Gränna, backen ner mot Jönköping, soluppgången i Hjo, backarna i Bankeryd, Tivedens skogar och bron över Hammarsundet. Vägen runt den vackra sjön Vättern bjuder på många minnesvärda upplevelser.

Loppet är ett motionslopp utan resultatlista.
Banan har nio depåer som tillsammans med start och mål i Motala erbjuder en fantastisk service som gör Vätternrundan unik. 

Anmälan

 

Anmälan till Vätternrundan 300 km 2016 (sker 4/11 kl 19:00) OBS! Du måste minst fylla 18 under det år du tänker deltaga.

Anmälan till Vätternrundan 300 km sker i fyra steg

 1. Skapa din profil/logga in Har du varit med i något av våra lopp tidigare är du redan registrerad. Om du är ny går du till Mina Sidor och registrerar dig.
 2. Intresseanmälan Intresseanmälan till Vätternrundan är ett krav på anmälningsdagen. Här kan du också förbereda grupper. För att kunna genomföra anmälan på anmälningsdagen 4/11 krävs att anmälningskod erhållits via genomförd intresseanmälan.Det är ingen brådska att intresseanmäla sig/grupper och det har ingen betydelse när du gör detta men intresseanmälan måste vara genomförd senast slutet av oktober.
 3. Anmälan Den 4/11 kl 19:00 sker anmälan med den kod som erhållits vid intresseanmälan för att erhålla startplats till 2016. Här gäller det att vara snabb då loppet snabbt blir fullbokat.
 4. Betalning Om du fått en plats i Vätternrundan får du ett mail efter anmälningsdagen som ber dig att betala inom 5 arbetsdagar för att bekräfta din plats.

Intresseanmälan

Intresseanmälan till våra lopp sker på Mina Sidor och öppnar för Vätternrundan 300km efter loppet. Intresseanmälan till Vätternrundan 2016 öppnar den 29 juni för förbokad grupp om minst 30 pers, och den 15 september för det ordinarie fältet.

 • Gå in och skapa din profil på Mina Sidor om du inte redan har gjort det.
 • Efter inloggning kan du intresseanmäla dig och även förbereda grupper.
 • Intresseanmälan kan göras för dig själv eller en grupp.
 • Du kan också bli inbjuden till, eller gå med i en befintlig grupp.
 • Ange rätt e-postadress (mycket viktigt! se mer nedan).
 • Ange antal ggr du cyklat för att få rätt medalj.
 • Kontrollera att du har fått det bekräftelsemail som skickas efter att din intresseanmälan gått igenom.
 • Kontrollera din intresseanmälan på Mina Sidor så att dina uppgifter stämmer och vid gruppanmälan att samtliga har accepterat gruppinbjudan och finns med i gruppen.
 • Ange om du önskar Startklar-försäkringen (rekommenderas).
 • Vi ansvarar inte för om du glömt beställa försäkringen Startklar
 • Tänk på att kontrollera att gruppen är komplett innan den bekräftas. En bekräftad grupp blir då låst och ingen mer kan ansluta till denna grupp!

Anmälan (krav för att erhålla startplats)

 • På anmälningsdagen den 4/11 kl 19:00 anger du den anmälningskod som erhållits vid intresseanmälan på www.vatternrundan.se.
 • Loppet blir snabbt fulltecknat så det är ”först till kvarn” som gäller.
 • Anmälan sker på www.vatternrundan.se Du kommer direkt till anmälningssidan på anmälningsdagen 4/11 kl 19:00.
 • Ange anmälningskoden i rutan och klicka på ”Skicka anmälan”.
 • Om du erhållit startplats skickas bekräftelsemail ut inom 24 timmar.
 • Betalningen genomförs på Mina Sidor efter godkänd/erhållen startplats den 4/11. (OBS! Betalning måste ske inom 5 arbetsdagar för att din anmälan ska vara giltig.)
 • Alla de som inte fått en plats direkt står kvar på en kölista i den turordning de registrerade sin anmälningskod på anmälningsdagen. Vid avbokning/återbud erbjuds startplats i turordning.
 • Läs mer om anmälan i vår steg-för-steg-guide eller i vår FAQ.

Pris

1350 SEK (4/11 2015)

1750 SEK Klassikeranmälan våren 2016 samt förbokad startgrupp.

Klassikeranmälan

För dig som gör en Svensk Klassiker finns platser reserverade i Vätternrundan 2016 för deltagare som genomfört Vasaloppet/Öppet Spår eller Engelbrektsloppet 2016 och som saknar en startplats i Vätternrundan. Dess extraplatser är tillgängliga efter Vasaloppet 2016. När du fullföljt ditt skidlopp kan du anmäla dig på Mina Sidor. I anmälan anges då även skidlopp samt startnummer. Klassikerplatserna är öppna för anmälan under 2 veckor strax efter Vasaloppet. Datum annonserar senare under hösten. Klassikerplatserna bokade i mars 2016 är inte överlåtningsbara samt kostar 1750 SEK/person. Lycka till med skidmomentet och välkommen med din anmälan!

Överlåtelse av plats

Under våren 2016 är är det tillåtet att överlåta sin plats i Tjej- samt Halvvättern och Vätternrundan till annan person till en kostnad av 200 SEK. Läs mer på sidan Platsöverlåtelse!

Viktigt att uppge e-postadress

Vid intresseanmälan måste du uppge en personlig e-postadress för inlogg till Mina Sidor samt för att få hem viktig information inför loppet. På Mina Sidor hittar du din anmälan och ditt kvitto, samt veckorna innan loppet ditt startbevis, som du måste ha med dig till Motala. Om du behöver ändra din e-postadress eller din hemadress gör du detta på Mina Sidor! Där kan du också avboka dig från vårt nyhetsbrev.

Övrigt

 • Observera att din nummerlapp måste hämtas ut personligen.
 • Din anmälan är bindande efter genomförd betalning.
 • Kontrollera din anmälan under Resultat, den syns också på Mina Sidor.
 • Om du skulle vilja ångra dig och göra en avanmälan kontaktar du kansliet på 0141-22 32 90.

Avbokning av startplats innan start

Vid återbud av deltagande vid sjukdom eller privata skäl gäller följande:

För återbetalning av startavgift vid skada eller sjukdom, måste Startklarförsäkringen ha tecknats via Folksam.

Anmäl återbetalning av startavgiften till Folksam, 106 60 Stockholm, folksam.sport@folksam.se, eller 0771-960 960.

När du fått klart med återbetalningen från Folksam kontaktar du kansliet för avanmälan på 0141-22 32 90 ellerinfo@vatternrundan.se.

Avbokning pga. t.ex. bröllop, student eller affärsresa skickas till Vätternrundan via mejl eller så går det bra att ringa till oss. Vi avanmäler dig då utan återbetalning.

Fotografering

Vätternrundan förbehåller sig rätten att få använda foton (inklusive rörliga) på deltagare i sin marknadsföring. Om du tror att du finns med på någon bild och vill bli borttagen, vänligen kontakta 0141-22 32 90 så åtgärdar vi det.

Historia

Vätternrundan 2013

Så var rundan över för 2013. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en solig runda men ganska tung - kraftig mot- och sidovind ner till Jönköping, men på andra sidan omvandlades det till sido- och medvind. Hade man varit en segelbår skulle det gått undan hela vägen, men nu är man cyklist...

Reportage

Läs här om hur Anna Timonen upplevde sin allra första Vätternrunda: - Då stod man här vid starten, nervös, spänd, bortkommen men också förväntansfull. Hur hamnade jag här?  

Läs här om Per Ekmans fartfyllda Vätternrunda med ett 40-manna rövargäng. Tiden blev till slut 7 timmar och 33 minuter. Respekt!

Hur var din upplevelse under Vättternrundan? Skriv och berätta!

2016-08-29