Hoppa till huvudinnehåll

Ångaloppets Swimrun 2015

Diarienummer
AKTNR 10429-17843

Letar du efter en ny utmaning som du kan göra tillsammans med kollegor och kompisar i SLIF? Vill du utforska och uppleva naturen på ett annorlunda sätt? Då kanske Ångaloppets Swimrun är något för dig. Ångaloppet är en annorlunda utmaning där du tillsammans med en lagkamrat springer på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav. Tävlingarna sker i Sörmland och det är ett fantastiskt sätt att uppleva den Sörmländska naturen på.

Ångaloppet består av två tävlingar. En längre variant som heter just Ångaloppet som består av 20 kilometer terränglöpning och 2 kilometer simning. Totalt 25 simsträckor via 12 öar och kobbar. Vidare finns det en kortare variant som heter Ångaloppet sprint, som består av 10 kilometer terränglöpning varvat med 1 kilometer simning. På båda loppen sker start, varvning och målgång på Ånga gård som ligger cirka en mil utanför Nyköping.

Ångaloppet Sprint

Vill du testa swimrun men du kanske inte riktigt vill börja med ett drygt två mil långt lopp? Vill du uppleva Sörmlands vackra natur? Då är Ångaloppet Sprint loppet för dig. I lag om två personer springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.

Ångaloppet sprint är 10 kilometer terränglöpning varav 1 kilometer är simning fördelat på totalt 6 simsträckor. Start, varvning och målgång sker vid Ånga Gård drygt en mil utanför Nyköping.

Banan tar deltagarna först på en tur norrut för ett dopp i insjön Ången. Sedan efter varvning vid Ånga Gård tar sig lagen ner mot havet och ut mot Enbeten och Kalvholmen innan man tar sig tillbaka mot Ånga Gård för målgång. Ute på havsvarvet är det växelvis korta och intensiva sim- och löpsträckor.

Start
Ångaloppet sprint 2015 går av stapeln lördagen den 8 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Antalet lag är begränsat till 300 stycken. Starten sker klockan 14:00.

Bansträckning
Arbetet pågår med bansträckningen inför 2015.

Allmänt om banan samt terrängen
Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 9 stycken och den längsta är 190 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det tre vätskekontroller.

Checkpoint
Vid den tredje vätskekontrollen kommer det att finnas en checkpoint. Vid denna checkpoint måste lagen pricka av sig hos en funktionär för att få fortsätta loppet.

 

Ångaloppet

Ångaloppet – Din styrka och uthållighet sätts på prov under tuff terränglöpning – din förmåga att behålla lugnet och vara fokuserad ställs på sin spets då du simmar och navigerar i öppet vatten. 20 kilometer terränglöpning, 2 km simning, 12 öar och kobbar gör Ångaloppet till ett annorlunda och vackert lopp i Sörmlands skärgård. I lag om två springer ni på grusvägar, genom hagar och snårig skog samt simmar i insjö och hav.
Ångaloppet 2015 blir den femte upplagan av Ångaloppet. Varmt välkomna att utmana er själva.


Start
Ångaloppet 2015 går av stapeln söndagen den 9 augusti och man kan ställa upp i klasserna dam, herr eller mix. Första starten sker klockan 10:00.

Bansträckning
Arbetet med bansträckningen inför 2015 pågår.

Allmänt om banan samt terrängen
Löpterrängen är omväxlande skog, stigar och grusvägar. I skogen är det obanad terräng och stundtals ganska kuperat. Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på de olika simsträckorna finns det gula markeringar som visar var man ska simma. Antalet simsträckor är 23 stycken och den längsta är 230 meter och den kortaste cirka 30 meter. Längs med banan finns det fem vätskekontroller.

Spärrtider
Lagen måste ha passerat vätskekontrollen på Rensholmen senast 3 timmar och 45 minuter efter start.

 

2015-08-12