Hoppa till huvudinnehåll

Stafesten 19 augusti 2020

Diarienummer
AKTNR 10372-25439

I augusti varje år förvandlas området kring Stora Skuggan till en stor löparfest. Under två kvällar strömmar löp- och promenadsugan deltagare till området för att tillsammans genomföra stafetten på 5 x 5 km, eller i lag om 5 personer tillsammans promera den 5 km lång banan. Massor av lag samlas och peppar och hejar fram varandra.  RSIF har ett eget tält som extra service och samlingsplats för Region Stockholms anställda som anmält sig via RSIFs anmälningslänk. Medlemskap i en RSIF-anluten förening krävs, men det kostar väldigt lite och ger mycket.

RSIF deltar den 19 augusti

I år deltar RSIF endast den 19 augusti på Stafesten. Men vi kommer att försöka krydda den kvällen lite extra. Det kommer bland annat att bli en tävling i tävlingen för att kora det snabbaste laget i Region Stockholm. Är det en drivkraft  i ert lag så vet ni vad som krävs annars kan ni ta det lite lugnare med uppladdningen. 

Loppet

Att springa stafett är riktigt kul och fungerar perfekt som teambuilding, vilket tydligt visar sig i att så många företag deltar med lag i Stafestenoch 2019 kan du välja att anmäla dig och dina kollegor till onsdagen den 21 eller torsdagen den 222 augusti. Stafetten håller till på Stora Skuggan, på Norra Djurgården, och efter loppet bjuds alla lag på en god picknick. För dem som inte vill eller kan springa Stafesten kan delta i promenadklassen.

Stafetten

Ett lag består av fem personer. Alla deltagare i stafetten springer 5 kilometer. 

Promenadklass

Nu kan alla delta i Stafesten. Precis som i vanliga stafetten är det upp till 5 deltagare per lag. Skillnaden är att hela laget promenerar tillsammans istället för att lösa av varandra som löparna gör. Efter banans 5 kilometer får laget en god picknick och kan sluta samman med kollegor och vänner som är med i stafetten.

Picknick

Alla lag får en picknick-kasse att dela på efter genomfört lopp.

After Run

Stafetten är avklarad och det är hög energinivå efter en rolig och fartfylld dag med kollegorna. Men kvällen är inte slut för det.  När picknicken är över öppnar vi vårt nya After Run-område.

RSIFs tält den naturliga samlingspunkten

RSIFs funktionärer finns på plats och servar med väskinlämning och fika. Efter genomfört lopp är tältområdet den naturliga platsen för lagen att inta den gemensamma picknicken. 

Information & Anmälan

När: 19 augusti för anmälan genom RSIF

För vem: Medlemmar i en RSIF-ansluten förening

Hitta din förening och bli medlem

RSIFs pris: 1345 kronor 

Stafesten 19 augusti - anmäl er här

 

Frågor?

Har du frågor om Stafesten, kontakta asa.michaelsson@sll.se, 08-123 190 72

Du hittar även fullständig information om loppet på http://www.stafesten.se

 

 

Evenemangsområde och start

Hitta hit
Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Stora Skuggan på Norra Djurgåden är att åka tunnelbana röd linje 14 till Universitetet eller buss 50 och 540 som går till Universitet. Ytterligare information finns på sl.se. Följ sedan skyltning mot evenemangsområdet.

För dig som måste ta bil finns P-platser vid vår speciella parkeringsplats vid Frescatihallen.

OBS. In- och utfart till parkeringen är via Frescativägen/Svante Arrhenius väg. 
(Bergiusvägen är avstäng på grund av markarbete).
Tänk på att vara ute i god tid och att det finns risk för parkeringsböter om du parkerar fel.

Djurgårsförvaltningen utför en hel del markarbeten i området så det finns ingen möjlighet att ta sig med bil in i evenemangsområdet på Stora Skuggan.

Egen samlingsplats
På evenemangsområdet är det mycket folk i rörelse, både löpare och publik. Därför kan det vara bra att redan innan start bestämma en samlingsplats, t.ex. vid någon av de skyltar med bokstäver (A-J) som är uppsatta på evenemangsområdet.

Omklädningsrum och toaletter
Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Det finns möjlighet att byta om på Frescati Sport Center till en kostnad av 40 kr/person. 
Toaletter finns uppställda i anslutning till evenemangsområdet.

Start, växling och mål för stafetten
Kl. 17.30 startar lag med startnummer 1-1000.
Kl. 17.33 startar lag med startnummer 1001-2000.
Kl. 17.36 startar lag med startnummer 2001-3000.

Första sträckans löpare hämtar stafettpinnen vid startplatsen från kl. 16.30 mot uppvisande av första sträckans nummerlapp. Växlingen går till så att stafettpinnen lämnas över växlingslinjen till nästa löpare. För att undvika trängsel vid växlingen, ställ dig i växlingsfållan tidigast 5 minuter innan din lagkamrat förväntas komma in. Ställ dig under skylten som hänvisar till lagets startnummer.

För att undvika att sista sträckans löpare får springa i mörker gör vi ibland en så kallad omstart. Har inte 4:e sträckans löpare kommit till växlingslinjen senast kl. 19.45 så blir det en omstart. 5:e sträckans löpare får i så fall springa iväg på ett nytt startskott innan lagkamraten har kommit till växlingslinjen. I stället för att växla springer 4:e sträckans löpare i mål. Sedan lägger vi ihop tiderna så att laget får rätt sluttid.

Start för promenaden
Kl. 17.40 startar promenaden med startnummer över 3000.
För promenadklassen sker ingen växling utan alla promenerar direkt in i mål och därför krävs heller ingen stafettpinne.

Nummerlapparna
Nummerlappen skall fästas på bröstet med medtagna säkerhetsnålar. 
Den lilla siffran på nummerlappen anger löpordningen i stafetten. Nummerlapp med liten siffra 1 bärs av första sträckans deltagare o.s.v. Första sträckan deltagare hämtar ut lagets stafettpinne och sista sträckans med liten siffra 5 före startnumret, hämtar ut lagets picknick. I promenadklassen anges texten Promenad på deltagarlapparna, deltagaren med en picknickruta på nummerlappen hämtar ut lagets picknick.

Ny bansträckning 
Årets stafett avgörs på en sträcka med varierande underlag (gräs, grus och asfalt) På grund av markarbeten i området har vi i år justerat de olika bansträckningarna. Banan är ca 5 km. Även promenaden är ca 5 km, men har delvis annan bansträckning. På kartan nedan ser du tydligt bansträckningen för stafetten och promenaden.

Stafesten för Unicef är till för alla, motionärer såväl som elit, och då det kommer att bli åtskilliga varvningar under loppet är det viktigt att du som vill ta det lugnare håller till höger och lämna banan fri för de som har mer bråttom.

Tidtagning
Tidtagningen för stafetten sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel av mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

I Stafetten tas både den totala sluttiden samt sträcktider för samtliga fem deltagare. Sträcktiderna tas ca 100 meter före själva växlingslinjen då löparna passerar en portal. Sista sträckans tid tas vid målet.

Detta innebär att tiden för första sträckans löpare tas på en löpsträcka som är ca 100 m kortare än för löpare på sträcka två, tre och fyra. Den femte sträckans löpare får en tid som tas på en sträcka som är ca 100 meter längre än sträcka två, tre och fyra. Enligt följande:

Sträcka 1, tid tas på 4 900 m löpning
Sträcka 2, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 3, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 4, tid tas på 5 000 m löpning
Sträcka 5, tid tas på 5 100 m löpning

Inga löpare förutom de som är ute på sin sträcka får under loppet passera tidtagningsportalen vid växlingen. Alla resultat publiceras på hemsidan löpande under kvällen.

För promenadklassen sker ingen tidtagning.

Vätska
Vatten finns på start-, målområdet och längs banan, efter c:a 2 km. När du sprungit klart din sträcka får du en kexchoklad.

After Run och Picknick

Stafetten/promenaden är avklarad och det är hög energinivå efter en rolig och fartfylld dag med kollegorna. Men kvällen är inte slut för det. Ta något att dricka i baren och mingla med kollegor. 
När laget har sprungit är det dags för picknick i gröngräset. Varje lag får en välfylld picknicklåda med mat och dryck. Picknicklådan hämtas i picknicktältet mot uppvis­ande av sista sträckans nummer­lapp från kl 17.30-20.00. De lag som beställt extra picknicklåda får en picknickbiljett i ett separat utskick.

 

Picknicken innehåller bland annat sallader och Ramlösa. Mer om innehållet hittar du här. Stafestens huvudsponsor Convini bjuder även alla deltagare på kaffe.

Sortera – vår partner för återvinning

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du skal slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

Kontakt

Har du några frågor inför Stafesten så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@stafesten.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

 
 
 
 
 
 
 
 
2020-06-21