Hoppa till huvudinnehåll

Klättring - prova-på

Diarienummer
AKTNR 11591-20904
Vi har haft en första provomgång med prova-på-klättring och både deltagare och ledare tyckte att det var väldigt kul och givande, därför fortsätter vi. Strax kommer vi att öppna upp för fler prov-på-tillfälle och förhoppningsvis blir det redan i november. Håll utkik här på hemsidan vi fyller upp med nya tider allteftersom. Observera dock att det inte är en teknikkurs utan just ett prova-på-tillfälle. Och du kan prova på så många gånger du vill.

Klättring - en riktig höjdaraktivitet där både knopp och kropp krävs för att ta sig upp. Nu erbjuder vi dig att prova på klättring på inomhusvägg, som är en rolig, utmanande och en mycket bra träningsform. Och trots pirret det kan ge är det en säker aktivitet. 

SLIF har under hösten utbildat ledare för att säkra på prova-på-klättring och vi har haft en första omgång med prova-på-klättring och utvärderingen talar sitt tydliga språk - vi kommer att erbjuda mer prova-på-klättring! 

Prova-på-klättring

Under 1 ½ timme får du klättra på olika leder med svårighetsgrader efter din förmåga och våra ledare lägger allt fokus på dig och din säkerhet. Och det kan vara bra att veta att trots pirret är inomhusklättring en säker sport. Våra ledare och alla andra som säkrar på en inomhusvägg har ett Toprepskort vilket är ett grönt kort på att man har de teoretiska och praktiska kunskaperna i hur man säkrar rätt och säkert. Det är spännande och lite pirrigt i början men det brukar släppa ganska snart och då kan du njuta fullt ut av att hitta din väg uppåt väggen. Efteråt brukar tröttheten i armarna och leendet på läpparna vara ett kvitto på en trevlig aktivitet som både kropp och knopp tackar dig för. Observera dock att detta är en prova-på-aktivitet och inte en teknikkurs. 

Välkommen - det är från toppen man har den bästa utsikten!

2017-01-30