Hoppa till huvudinnehåll

Långfärdsskridsko 2016-2017

Diarienummer
AKTNR 10454-21005
Långfärdsskridsko - en underbar vinteraktivitet

Långfärdsskridsko är en underbar vinteraktivitet med en stor portion av frihet, rörelseglädje och naturupplevelser. Har du också en dröm om att få komma igång med långfärdsskridsko så är första steget/skäret att lära sig långfärdsskridskotekniken.

Ingen skridskotur på naturis helgen 18-19 februari - det tänkta åkområdet inte åkbart!

Teknikträning på ÖIP - Östermalms idrottsplats

SLIFs långfärdsskridskoinstruktörer står redo för att lära dig den rätta tekniken. Vi erbjuder teknikträningstillfällen redan innan jul - 8 och 15 december klockan 19.30-20.30. Kom för en trevlig samvaro. Det spelar ingen roll om du är helt nybörjare eller ha åkt en del. Alla medlemmar är välkomna. 

Du måste ha med dig grundutrustningen, långfärdsskridskor och skor.Har du ingen utrustning kan du hyra. SLIF har inte med sig någon utrustning på plats. Läs mer längre ner på sidan var du kan hyra utrustning.

Förutom långfärdsskridskor och tillhörande skor är det bra med hjälm och knä- och armbågsskydd när du ska träna med oss på ÖIP,Östermalms idrottsplats. Som hjälm kan du använda hockeyhjälm, skidhjälm eller cykelhjälm. Observera att man inte får använda stavar när man åker på rundbanan.

Mer detaljerad information får du på: www.stockholm.se/skridsko

 

Låna långfärdsskridsko på ÖIP genom SLIF

SLIF lånar ut skridskor under teknikträningstillfällerna till dig som inte har egna. Det kostar inget. Det du behöver ha med dig är ett par rejäla och stadiga kängor, ju stadigare desto bättre.

Ange i anmälningsformuläret om du vill låna skridskor. Ta med bankkort som pant.

Hyra på stan

www.cykelstallet.se

www.cykelstaden.se

Hyra genom SLIF

Vill du hyra skridskor för att använda för turer på naturis så har SLIF skridskor, skor, isdubbar, ispik och livlina som vi hyr yt till medlemmar.

Det du behöver själv är en ryggsäck och gärna en hjälm.

Vi lånar ut utrustning högst 3 dagar. 1-3 dagar kostar 100 kronor.  Förseningsavgift är 100 per dag utöver lånekostnaden.

Ring Åsa, 08-123 190 72, för att boka tid för att hämta och lämna skridskor.

Man hämtar och lämnar skridskorna på Norra Stationsgatan 69, Vasastan.

 

Turer på naturis

Vill du följa med på en tur på naturis har vi som krav att du har med dig förutom långfärdsskridskor och skor.

  • Ryggsäck (med avbärarbälte och grenband) - som är tillfäckligt stor för att rymma ett fullständig ombyte av kläder. Kläderna förvaras i plastpåsar och gärna uppdelar efter kroppsdel. Påsarna förvaras i en stor vattentät säck eller en sopsäck som man sätter i ryggsäcken. Höftbärarbätet och grenremmen hindrar ryggsäcken från att åka av och upp om man råkar ramla i vattnet, alltså mycket viktigt.
  • Isdubbar
  • Ispik eller stav/ar
  • Räddningslina/kastlina
  • Sittunderlag och ett rastplagg, för att hålla sig varm under rasterna. 
  • Vattenflaska, temos med varm dryck och matsäck
  • Dessutom rekommenderar vi hjälm

 

 

 

Frågor? Kontakta Åsa på tel: 08-123 190 72 alt asa.michaelsson@sll.se
2017-02-17