Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomikurs den 12 maj

Information & Anmälan

För vem: Kassör och ordförande i en SLIF förening

När: Torsdag 12 maj

Tid: Vi bjuder på lättare förtäring från kl. 17.30. kursen är mellan kl. 18.00 - 21.00.

Var: SLIF-kansliet. Norra stationsgatan 69, 1 trappa (mitt emot bygget av Nya Karolinska )

Pris: avgiftsfritt för kassör och ordförande i SLIF förening. Obs "no show" avgift motsvarande förtäringen om inte förhinder anmäls.

Sista anmälan: senast måndag den 9 maj. Vid för få anmälningar kan denna kurs ställas in.

Om du får förhinder, var snäll hör av dig senast kl. 11.00 samma dag.

Anmälan: Anmäl dig genom att skicka e-post till tommy.mantynen@sll.se rubrik Ekonomikurs. I anmälan ska framgå ditt namn, förening och det som behöver tas till hänsyn när vi beställer förtäringen.

Porten är låst så försök komma till kl. 17.00. Ring annars Tommy 08-123 190 73. Eventuellt har vi kursen på Hälsingegatan 43 (sammamkvarter på andra sidan) med enklare inpassering men då får du separat meddelande om det.

Kurs i (enklare) bokföring och ekonomi för SLIFs föreningar

Vi arrangerar egen anpassad kurs där vi går igenom och övar på hur vi kan hantera föreningarnas ekonomi på ett enkelt och effektivt sätt.

I våra föreningar är det sällan fråga om stora pengar som kommer in eller ska betalas ut men det är ändå mycket viktigt att vi har ordning och reda på dem. En del föreningar har proffs som kassörer andra föreningar har folk som är proffs inom andra områden än ekonomi. 

För vem

Är du föreningens kassör eller ordförande och känner att du kanske inte har koll på hur bokföringen ska skötas enligt konstens alla regler så ska du definitivt gå denna kurs. Mycket blir enklare när du får ny kunskap eller får bekräftat att precis - du har gjort rätt. Att bara ha koll på hur mycket pengar det finns och vart de utbetalade pengarna har tagit vägen räcker tyvärr inte riktigt. 

Utbildaren

Denna kurs för våra föreningar kommer att hållas av Johan Sterner som har länge arbetat med ekonomi inom Stockholms läns landsting och som dessutom har gedigen vana av föreningar och deras ekonomi.   

Under kvällen har du också möjlighet att ställa frågor om de olika bidragen som går att söka från förbundet samt om det är något du undrar över den redovisningen som varje SLIF ansluten förening ska skicka till Kansliet.

Något du undrar över skicka e-post till tommy.mantynen@sll.se rubrik Ekonomikurs. 

2016-12-27