Skip to main content

Anders Hansen - Hjärnstark

Information & Anmälan

Hjärnstark

Vad: Storföreläsning

Vem: Anders Hansen

När: 1 november 2017

Tid: 18.00-20.00

Var: Rörstrandsgatan 5

T-bana och buss: S:t Eriksplan

Pris: 200 kronor

Sista anmälningsdag: 1 november

Betalning med: swish och kort

Obs vid swish-betalnig skickas en faktura till ditt swishkonto; du betalar alltså inte genom att swisha till ett tel.nr.

För vem: Medarbetare som är anställd av Stockholm läns landsting och SLIF-medlemmar med medlemskap för 2017 i en lokal förening. Den 18 oktober höjs priset till 200 kronor och då får man även anmäla anhöriga och vänner. Betalning endast med swish och kort.

Anmäl dig här

Kontakt : asa.michaelsson@sll.se,

 

anders-hansen-banner.jpg

Anders Hansen med sin bok Hjärnstark

Träna för din hjärna.

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för både barn och vuxna, ja, till och med för äldre!

Anders Hansen, överläkare i psykiatri, berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Anders har skrivit böckerna ”Hälsa på recept” och ”Hjärnstark”. Han menar att fysisk aktivitet är det viktigaste man kan göra för sin hjärna. Anders ger konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering!

När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel”, till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna – barn, vuxna och äldre. I boken Hjärnstark får du ta del av aktuell forskning och veta hur du ska träna för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

– Vi människor har inte bara en kropp som är byggd för rörelse. Även vår hjärna är byggd för det. Fysisk aktivitet är medicinen vi glömde för att ingen tjänade pengar på den. Det är ofattbart att inte fler känner till hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Om du inte är fysiskt aktiv fungerar inte din hjärna så bra som den skulle kunna, säger Anders Hansen

2017-11-07