Skip to main content

Söndagspromenader med SLIF

Kvällspromenader

Under våren uteblir kvällspromenaderna.

Söndagspromenad

Söndagspromenader våren 2018

Söndagspromenaderna är cirka 1 mil långa, men oftast finns det möjligheter att gå kortare eller längre sträcka än annonserat för den som vill och det blir alltid en längre fikapaus på café eller medhavd matsäck.

Söndagen den 11 februari – Bromma - Essinge öarna - Traneberg
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid Alviks T-bana. Vi fikar inomhus på café.

 

Söndagen den 25 februari – Hellasgården - Skarpnäck
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid Bagarmossens T-bana. Vi fikar inomhus på café.

 

Söndagen den 11 mars – Karlbergsparken - Sundbyberg
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid S:t Eriksplans T-bana, uppgång Rörstrandsgatan. Vi fikar inomhus på café.

 

Långfredagen den 30 mars – Vallentuna
Start kl 10.00, Roslagsbanans perrong vid Östra station (Tekniska Högskolan), eller station Täby Kyrkby kl 10:30. Vi fikar utomhus, tag med egen matsäck.

 

Söndagen den 8 april – Djursholm
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid Mörby Centrums T-bana. Vi fikar utomhus, tag med egen matsäck.

 

Söndagen den 22 april – Stora Skuggan - Liljansskogen
Start kl 10.00 utanför spärrarna vid Ropsten, utgång Hjorthagen. Vi fikar utomhus, tag med egen matsäck.

 

Söndagen den 6 maj – Söndagspromenaden uteblir och ersätts av SLIFs vårvandring. Mer information kommer på hemsidan.


Söndag den 20 maj – Sandemar – Dalarö
Start kl 10.00 Handens pendeltågsstation, norra utgången vid buss 839 mot Dalarö. Med bil samling på parkeringen Sandemar kl 10.30. Vi fikar utomhus, tag med egen matsäck.

 

Välkommen åter söndagen den 9 september 2018

Hur och vad?

  • Promenader och vandringar av olika längd.

  • Alla som jobbar i landstingsnära verksamhet kan vara med.

  • Du får gärna ta med en familjemedlem eller vän.

  • Vi startar och slutar vid SL-kommunikation.

  • Ta med matsäck (om inget annat anges) och ha bra skor.

  • Deltagande är gratis.

  • Samlingstiden är normalt 10.00 för söndagspromenader och 18.00 för kvällspromenader, om annat inte anges.

  • Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp.

Vill du vara vägvisare?

Vill du vara en av vägvisarna? Kanske har du en egen promenad du vill visa? Du är inte formell ledare men kan läsa karta och är bra på att hitta vägen. Om du vill får du hjälp från oss innan promenaden med rätt karta o dyl. Senare samlar vi alla ”vägvisare” för att diskutera fortsättningen. Vill du anmäla dig som vägvisare eller är intresserad av vad det innebär att vara en vägvisare i SLIF. Kontakta: Åsa, asa.michaelsson@sll.se, 08 123 190 72

_dsc9330_3494.jpg

Vandra våren till mötes
Media Root

De flesta tycker om att promenera och vandra. Vi tror att det kan vara roligare med andra och om man har möjlighet att upptäcka nya platser och promenadstråk. Därför har SLIF ett promenadnätverk! Vi går i lugn promenadtakt, oftast med möjlighet att gå kortare eller längre sträcka.

Häng med på SLIFs söndagspromenader

Vi går söndagspromenader varannan vecka under hösten 2017. Ingen föranmälan behövs vilket göra att storleken på grupperna kan variera. De flesta deltagare kommer själva - du behöver absolut inte ta med något eget promenadsällskap. Det är lite av själva idén - har man ingen att promenera med - promenera med oss!

Promenaderna kostar inget och har ingen formell ledare, men vi kommer alltid se till att det finns någon som har karta och vet vägen. Samlingstiden är normalt 10.00 på söndagspromenaderna och 18.00 på kvällspromenaderna om inte annat anges.

Ladda ner pdf för att se alla promenader. Observera att förändringar kan komma att ske - se därför här på sidan innan vandringen!

 

Promenadtempo

 

Man går c:a 3 km/timme på stig, 4-5 km/timme på gångväg. Vi går oftast på gångvägar - blir det stigar och kuperat så anger vi det. Det blir tid för en rejäl paus för picknick-lunch, om vi inte meddelat annat. Kom gärna med idéer om var du vill gå, eller om du har någon promenad som du vill dela med dig av. Hör också gärna av dig om du vill vara stigfinnare själv.

Exempel på promenader som varit

Kungsholmen runt. En sjö- och stadsnära promenad för hela slanten. Kungsholmen har många fina strandpromenader. Hela sträckan är 10 km, men naturligtvis kan man gå kortare också.

Från innerstad till skärgårdsförort. Ännu en sjönära promenad på gångvägar, från Skanstull med återresa med Saltsjöbadståget från Saltsjö Duvnäs. 10 km med möjlighet att både sluta tidigare och att fortsätta en bit till.

Magelungen runt. Vi går runt en av söderorts många fina sjöar. På vägen passerar vi det rätt okända ”Rågsveds friområde”, omdiskuterat möjligt nytt naturreservat. Här finns flera alternativ, men som längst kan man gå 17 km med flera förkortningsmöjligheter. 

Boo - och Värmdölederna till Gustavsberg. Promenad genom fina skogar på lite mer okända leder på Värmdölandet, från Boo kyrka via Velamsunds friluftsgård till Gustavsberg. På vägen passeras Skeviks grotta, med klätterberg och spännande historia.

Järvafältet i lugn takt. Promenad genom naturreservaten på norra Järvafältet, från Kallhäll till Häggviks pendeltågsstation. Sträckan är 10 km, men den går att förlänga ner mot Akalla. Vi går på grusvägar hela vägen, i lugn takt.

Frågor?

Kontakt slif@sll.se

 


 

  • Söndagspromenader
2018-02-21