Hoppa till huvudinnehåll

Föreningskunskapskurs i februari

Motion till årsmötet

Vill du skriva en motion till årsmötet i din förening är det några saker du ska tänka på.

  • Det ska framgå vem är du som skriver motionen (du ska vara medlem).
  • Den ska skickas till styrelsen i din förening god tid i förväg innan årsmötet. Exakt hur mycket tidigare framgår i din förenings stadgar. Vill du skicka en till SLIF ska den vara senast den 1 februari förbundsstyrelsen tillhanda (skicka till SLIF kansliet).
  • Styrelsen fattar inte beslut om motionen men ska ha möjlighet att tycka till om den. Oavsett vad styrelsen tycker är det årsmötet som beslutar. 
  • I en motion förklarar du bakgrunden till förslaget och vilka förändringar du tror det leder till.
  • Det är mycket viktigt att du avslutar motionen med att tydligt uttrycka exakt vad det är du föreslår.

I vinter har vi kurs i grundläggande föreningskunskap under två måndagkvällar den 16 och 23 mars. Platsen är SLIF-kansliet, Västgötagatan 2, nära Medborgarplatsen.

Vad har styrelsen för ansvar, varför årsmöte, varför stadgar, vem bestämmer egentligen. Detta och mycket annat hinner vi gå igenom under dess två kvällar där du även har utrymme för erfarenhetsutbyte och möjlighet att komma med egna frågor. Se till att er styrelse har samma grund att stå på. Bonus är ju att kunskap från den här kursen kan du använda i all ideell föreningsverksamhet du är delaktig i. Kursen pågår kl. 17.30-20.30. Tänk på att kursen är till för dem som är med i styrelsen i någon av SLIF anslutna föreningarna. Du kan anmäla dig själv eller hela styrelsen genom att skicka e-post till tommy.mantynen@slif.sll.se med rubrik "Föreningskurs anmälan" senast torsdag den 12 mars.

Utveckla styrelsen/föreningen vidare

Tycker ni att ni redan har de tekniska kunskaperna men vill utveckla styrelsearbetet ytterligare? Då kanske ska ni ha en helt egen "kurs" för er styrelse, hos er. Innehållet skräddarsyr vi då efter era egna behov och det styr hur lång tid det tar. Vi kan göra en översyn av stadgarna, kolla vem som gör vad i styrelsen och vem som borde göra det eller använda olika verktyg för att utveckla ert styrelsearbete och er förening.

När: Vid tidpunkt som passar er i överenskommelse med SLIF/Tommy

Var: På er arbetsplats eller på SLIF kansliet.

Pris: Det som ni bjuder på era egna kursdeltagare, fika, smörgås, sallad ...

Anmälan:
Ta kontakt med SLIF/Tommy telefon 08-690 51 53
tommy.mantynen@slif.sll.se

2015-02-05